DNA a pus sechestru pe o casă din SUA deţinută prin intermediari de fostul primar Cristian Poteraş

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe doua imobile care ar fi fost detinute, prin intermediari, de fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteras.

12 ian. 2019, 13:49
DNA a pus sechestru pe o casă din SUA deţinută prin intermediari de fostul primar Cristian Poteraş

Cristian Poteras a fost trimis in judecata intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi primit mita 250.000 de euro si 857.800 de dolari. Banii ar fi fost pretinsi si primiti in schimbul exercitarii atributiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizatiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar si pentru atribuirea unor contracte de achizitie publica firmei Tettas SRL. Societatea respectiva si reprezentantul acesteia, Iulian Constantin, sunt judecati pentru dare de mita in acest dosar.

Fostul primar Cristian Poteraş şi naşul lui Dragnea Jr., trimişi în judecată de DNA

Potrivit unor surse judiciare, pe 18 decembrie 2018, procurorii DNA au pus sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 250.000 de euro si 857.800 de dolari, asupra unor bunuri care ar apartine lui Cristian Poteras, prin intermediul unui intermediar. Este vorba de un teren cu suprafata de 8.066,11 mp in Sectorul 6 si o casa de locuit compusa din trei dormitoare si anexe situata in Michigan (SUA).

„Casa din SUA a fost achizitionata in martie 2011 de un var al fostei sale sotii, Lucian Viorel Grecu, si are aproximativ 230 de metri patrati”, au explicat sursele judiciare pentru ziare.com.

Intr-un alt dosar in care a fost implicat, Cristian Poteras a fost deja condamnat la opt ani de inchisoare si incarcerat. Decizia a fost data in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Judecatoria Sectorului 6 l-a achitat. Este vorba despre un caz de abuz in serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane.