DNA a pus sechestru pe vilele baronului puilor / Florin Popescu: Casele acoperă dauna VIDEO

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a pus sechestru pe proprietăţile deputatului Florin Popescu, acuzat de trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 10:26
DNA a pus sechestru pe vilele baronului puilor / Florin Popescu: Casele acoperă dauna VIDEO

La rândul său, acesta a declarat că a fost pus sechestru pe două din locuinţele sale şi că aşteaptă ca justiţia să-şi facă treaba.

„Mi-au pus sechestru pe casa în care stau eu şi pe casa în care locuiesc părinţii mei. Aceste imobile au fost construite înainte de a intra în politică. E un act normal acest sechestru, el ar veni pe o presupusă evaziune fiscală de circa 50 milioane de euro, iar cetăţeanul care m-a denunţat cere daune de circa 400.000 lei. Casele pe care au pus sechestru acoperă aceste daune. E un lucru normal, aşteptăm ca justiţia să-şi facă treaba”, a declarat Florin Popescu.

DNA a solicitat săptămâna trecută Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Procurorii mai arată că detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselorau fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunţător.