DNA a respins cererea de încetare a detaşării a doi poliţişti de la DNA Ploieşti. Ministerul de Interne caută „o soluţie juridică”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va căuta "o soluţie juridică", după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a refuzat solicitarea de încetare a detaşării a doi poliţişti judiciari din cadrul DNA Ploieşti, scrie news.ro.

RomaniaTV.net
26 mart. 2018, 08:58
DNA a respins cererea de încetare a detaşării a doi poliţişti de la DNA Ploieşti. Ministerul de Interne caută „o soluţie juridică”

Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat luni că DNA a refuzat solicitarea MAI de încetare a detaşării celor doi poliţişti judiciari care apar în înregistrările fostului deputat PSD Vlad Cosma la DNA Ploieşti, astfel că se va căuta „o soluţie juridică” pentru a rezolva această problemă.

Ministrul Carmen Dan spunea vineri, că încă nu a primit un răspuns la cererea adresată procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, privind încetarea detaşării poliţiştilor de la DNA Ploieşti, astfel că a trimis DNA o nouă solicitare.

„Noi am revenit cu o altă adresă către DNA şi am solicitat ce am solicitat şi în prima. Nu ne-a răspuns. Aştept ca DNA să dea un răspuns instituţional, cum de altfel procurorul şef al DNA a anunţat şi public”, a declarat, vineri, ministrul de Interne.

După apariţia în spaţiul public a înregistrărilor prezentate de fostul deputat PSD Vlad Cosma, care îi acuză pe procurorii de la DNA Ploieşti că au falsificat probe în dosare, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că a trimis către DNA o adresă datată 13 februarie cu privire la revocarea detaşării poliţiştilor judiciari care apar în înregistrări – comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela.

Carmen Dan a spunea că a trimis acea adresă către DNA cu Poşta militară, precizările fiind făcute după ce procurorul şef al DNA a spus că nu a primit nicio solicitare de la MAI. Kovesi afirma că îi va da un răspuns ministrului Carmen Dan instituţional, după ce va citi o solicitare oficială.