DNA anunţă că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea

Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef DNA, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la fapte.

06 sept. 2018, 13:52
DNA anunţă că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea

„Dosarul la care faceţi referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă („in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzaţii împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală”, a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, potrivit Mediafax.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a propus-o pe Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru preluarea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Propunerea ministrului va fi înaintată pentru aviz către CSM, apoi va ajunge pe masa preşedintelui Iohannis pentru aprobare.

Citeşte şi: Adina Florea este propunerea ministrului Tudorel Toader pentru şefia DNA

Adina Florea, procurorul propus de ministrul Justiţiei pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), spune că este onorată de propunere şi că este pregătită să îşi desfăşoare activitatea profesională „în respectul legii, cu foarte multă bună-credinţă şi foarte multă maturitate”. „Nu s-au exercitat niciodată presiuni asupra mea şi mi-e greu să cred că după 28 de ani cineva ar mai putea să exercite presiuni asupra mea, de vreun fel”, afirmă ea.

Citeste mai mult: Adina Florea, prima declaraţie după nominalizarea la şefia DNA: Nu s-au exercitat niciodată presiuni asupra mea