Arest la domicliu pentru judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş, acuzată de luare de mită. DNA ceruse arestarea preventivă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, acuzată de luare de mită. Judecătorii au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Deecizia CAB nu este definitivă.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 09:19
Arest la domicliu pentru judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş, acuzată de luare de mită. DNA ceruse arestarea preventivă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut joi instanţei arestarea preventivă a Elenei Burlan-Puşcaş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, judecătoarea ar fi primit 50.000 de euro de la patru inculpaţi, dintre care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat.

În referatul procurorilor se arată că, în dosarul înregistrat la D.N.A. în anul 2016, „în contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro”.

„Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluții au fost desființate de instanța superioară de control judiciar.
În același context, pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Pușcaș Elena a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv.
În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni”, se mai arată în comunicatul de presă al DNA.