DNA cere SPP să comunice programul Elenei Udrea în octombrie 2010 Ce spun avocaţii

Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să dovedească vinovăţia Elenei Udrea în dosarul Gala Bute cu ajutorul SPP. Procurorii au cerut SPP programul Elenei Udrea în octombrie 2010, când se pare că ar fi primit o geantă cu 900.000 de euro chiar în biroul său de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Apărătorii Elenei Udrea nu se sperie de solicitarea DNA, ba, mai mult, sunt de părere că procurorii ar fi trebuit să facă acest pas înainte de a cere arestarea preventivă a fostului ministru.

26 feb. 2015, 19:39
DNA cere SPP să comunice programul Elenei Udrea în octombrie 2010 Ce spun avocaţii

Procurorii DNA încearcă să afle cu ajutorul SPP dacă Elena Udrea a fost într-adevăr în biroul său de la MDRT în ziua în care Gheorghe Nastasia, fost secretar general în cadrul instituţiei, susţine că i-a înmânat o geantă neagră în care se aflau 900.000 de euro, bani primiţi de la un om de afaceri care beneficia de fonduri de la MDRT în programul „Schi în România”.

Solicitarea DNA nu-i sperie pe apărătorii Elenei Udrea. „Este un lucru foarte bun. S-ar putea să avem plăcerea să aflăm că nu cele denunţate de unii nu sunt adevărate. În sensul că acea zi nu a fost la minister sau că nu a fost doamna Udrea. Primul pas şi cel mai clar ar fi ca la data indicată, pe 6 octombrie, personajele din această poveste să nu fi fost la minister. Mai apoi, simplul fapt că au intrat în minister, poate şi cu un rucsac, cu o borsetă, cu o geantă neagră, nu reprezintă nimic din punct de vedere al probaţiunii. Elementul care trebuie probat de procurori este simpla afirmaţie a denunţătorului Nastasia că el a înmînat în absenţa oricărei alte persoane geanta Elenei Udrea”, a explicat, la România TV, unul dintre avocaţii Elenei Udrea, Marius Striblea.

Tot joi, procurorii DNA au cerut Ministerului Dezvoltării imaginile de pe camerele de supraveghere şi registrele cu persoanele care au intrat în minister în ziua în care se presupune că Elena Udrea a luat mită 900.000 de mii de euro într-o geantă neagră de voiaj.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul „Gala Bute”. Decizia instanţei supreme nu este definivă, putând fi atacată de avocaţii fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În referatul procurorilor DNA se arată că Elena Udrea a primit 900.000 de euro într-o geantă, chiar în biroul ei de la minister.

„La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră.
Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gardean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. (…) Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei”, se arată în referatul DNA.