DNA: Director la APIA Satu Mare, reţinut pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Viorel Pintea, director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, pentru luare de mită în formă continuată, potrivit Mediafax. Acesta urmează să fie prezentat luni la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

25 nov. 2013, 09:36
DNA: Director la APIA Satu Mare, reţinut pentru luare de mită

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a rezultat că, în martie şi mai 2012, inculpatul Pintea, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunţător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale la culturile de viţă de vie pe care le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.

‘Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menţionată, inculpatul Pintea a primit de la denunţător 2.500 euro şi 3.000 lei. Separat de sumele deja menţionate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, Viorel Pintea a pretins de la denunţător 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale acestuia, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă’, se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa citată precizează că duminică Viorel Pintea a primit de la denunţător suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

VEZI SI:

Cinci consilieri locali şi un primar din Bistriţa-Năsăud, reţinuţi pentru luare de mită