Percheziţii ale DNA la Primăria Timişoara într-un dosar legat de retrocedări

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, percheziţii la Primăria Timişoara, într-un dosar ce vizează vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora, respectiv în baza legii 112/1995, printre beneficiari numărându-se magistraţi, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi.

28 apr. 2015, 06:32
Percheziţii ale DNA la Primăria Timişoara într-un dosar legat de retrocedări

Procurorii şi polițiștii, însoțiți de primarul Nicolae Robu și viceprimarul Traian Stoia, au intrat în sediul biroului Evidență Patrimoniu, aflat la camera 30 din primărie, și au început percheziția. Ridicarea documentelor în original este esențială, deoarece au existat cazuri în care cei care au cumpărat ampartamentele au dat declarații în fals referitoare la perioada în care au stat în locuința respectivă, potrivit pressalert.ro. Printre cei care au beneficiat de astfel de locuințe se numără și nume importante din poliție și justiție, dar şi mai multe familii de romi.

Corpul de Control al primului-ministru a făcut un control legat de modul în care s-au făcut aceste restituiri în ultimele decenii, iar raportul care a constatat o serie de ilegalități a fost trimis DNA. Perchezițiile de astăzi vin după ce, anterior, DNA a solicitat o serie de documente primăriei Timișoara. Primarul Nicolae Robu a ajuns în mare grabă la primărie, spunând că „este în desfășurare o percheziție, care este menită să ridice înscrisuri, și nu persoane. Este vorba despre contracte de vânzare – cumpărare pe legea 112, din 1996 până în prezent. În cadrul anchetei s-a ajuns la această percheziție. Posibil să fie ridicate și contracte semnate de când sunt eu în primărie, v-am spus, se verifică tot din 1996 până în prezent, așa scrie pe mandatul de percheziție”.