Doar în România se întâmplă asta. Aparatură medicală, UITATĂ sub lacăt deşi s-au cheltuit mii de euro pe ea

Investiţie de zeci de mii de euro inutilă făcută de Primăria Iaşi. Cinci aparate care ar putea salva viaţa oamenilor cu probleme cardiace nu pot fi folosite pentru că sunt încuiate. Defibrilatoarele au fost amplasate în oraş şi până acum nu au alt rol decât de decor.

13 ian. 2014, 15:55
Doar în România se întâmplă asta. Aparatură medicală, UITATĂ sub lacăt deşi s-au cheltuit mii de euro pe ea

Aparatura medicală este de maximă urgenţă. La ea ar trebui să se apeleze atunci când o persoană cu probleme cardiace ar suferi o criză în mijlocul străzii. Aparatul medical este pus sub lacat iar cheia este de negasit.

Potrivit România TV, primăria a plătit pentru fiecare defibrilator în parte 6.000 de euro, iar achiziţiile au fost făcute la cererea medicilor de la SMURD.

„Nu este chiar problema noastră. Este problema lor că au uitat de aceste defibrilatoare. Vom face un control să vedem exact ce s-a întâmplat cu aceste defibrilatoare”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi.

Oamenii au fost uimiţi să audă de existenţa acestor aparate vitale care le-ar putea fi de mare ajutor.

În alte ţări din Europa, defibrilatoarele sunt instalate în zonele cele mai aglomerate, în special în staţiile mijloacelor de transport în comun.