Doborârea avionului malaezian, CRIMĂ de RĂZBOI. Cine spune asta

Doborârea avionului malaezian de către o rachetă într-o zonă controlată de separatiştii proruşi în estul Ucrainei ar putea fi asimilată unei 'crime de război', a declarat luni Comisarul ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, relatează agenţiile internaţionale de presă.

28 iul. 2014, 08:23
Doborârea avionului malaezian, CRIMĂ de RĂZBOI. Cine spune asta

Doborârea avionului malaezian ar putea fi asimilată unei ‘crime de război’ (ONU)

Această încălcare a dreptului internaţional în acest circumstanţe ar putea fi asimilată unei crime de război’, a precizat Nancy Pillay într-un comunicat transmis luni.’Date fiind circumstanţele, această încălcare a dreptului internaţional ar putea fi asimilată unei crime de război’, a precizat Navi Pillay

Citeşte şi Atenţionare MAE pentru românii care vor să călătorească în Ucraina

‘Vom face totul’ pentru ca responsabilii de această dramă, ‘indiferent cine ar fi ei, să fie deferiţi justiţiei’, a insistat ea.

‘Este obligatoriu ca asupra acestui eveniment să fie derulată o anchetă rapidă, minuţioasă, eficientă şi independentă’, a adăugat Pillay.

Un avion Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul separatist al Ucrainei, fiind doborât, după toate probabilităţile, de o rachetă sol-aer, de la altitudine de peste 10.000 de metri.

Autorităţile de la Kiev şi Occidentul au acuzat forţele separatiste, susţinute de Rusia, de doborârea avionului, în timp ce acestea afirmă că nu deţin arme capabile să doboare un avion de la o altitudine atât de mare.