Doctorii avertizează! De ce nu ar mai trebui să poarte femeile magneţi în lenjeria intimă. Un tratament la modă poate aduce probleme

 De abia am intrat în 2018, însă a trecut deja suficient timp ca o nouă și ridicolă "tendință vaginală" să apară. Astfel, din ce în ce mai multe femei au început să poarte în lenjeria intimă magneţi cumpăraţi pe bani mulţi care ar avea un anumit efect terapeutic. 

RomaniaTV.net
14 ian. 2018, 13:27

Magneții LadyCare pretinde că vindecă bufeurile şi ameliorează durerea și stresul din perioada menopauzei. 

Astfel, în mod specific, multe femei au ajuns să creadă că aceste produse reuşesc să contracareze unele dintre efectele secundare  şi inconfortabile ale menopauzei, cum ar fi bufeul, un puseu puternic și trecător de febră, asociată cu puls accelerat și stare de disconfort fizic general.

Creatoarea magneţilor ajunşi la modă spune că acest „dispozitiv extrem de puternic și terapeutic” trebuie prins pe partea din față a lenjeriei intime şi purtat toată ziua.

Acești mici magneți, care costă între 35 și 50 de lire sterline, ar trebui să calmeze simptomele menopauzei pentru 71% dintre femei prin reechilibrarea sistemului nervos autonom (ANS). În plus, pot reduce transpirațiile nocturne, pot îmbunătăți somnul, pot ajuta la scăderea în greutate, pot îmbunătăți tonul pielii și vă vor oferi mai multă energie.

Cu toate acestea, în prezent nu există multe dovezi care să sugereze că funcționează, iar doctorii se tem că  terapia prin magnet nu face decât să „ușureze portofelul”. Mai mult, aceste produse pot provoca infecţii şi neplăceri, de multe ori nefiind igienizate corespunzător. De fapt, fiziopatologia bufeurilor nu este pe deplin înțeleasă.

„Bufeurile sunt rezultatul multor factori care îngustă zona de reglare a temperaturii, crescând sensibilitatea la schimbări subtile ale temperaturii centrale. Desi exista dovezi care sugereaza ca sistemul nervos autonom joaca un rol, la fel si sistemele serotoninergic, noradrenergic si suprarenal”, a explicat un doctor ginecolog.

Mai mult, doctorii spun că în cazul în care magneții ar fi avut proprietăți de vindecare, RMN-urile ar fi dovedit deja acest lucru.