DOCUMENT OFICIAL. Elena Udrea, beneficiară directă a spăgii din Dosarul Retrocedărilor

Prima dovadă de necontestat că banii obţinuţi ilegali din retrocedările de sute de milioane de euro au ajuns şi în conturile Elenei Udrea este un document de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, aflat la dosarul DNA, potrivit România TV.

15 dec. 2014, 08:07
DOCUMENT OFICIAL. Elena Udrea, beneficiară directă a spăgii din Dosarul Retrocedărilor

Procurorii au separat din ancheta retrocedărilor dosare grele, care îi vizează pe Elena Udrea, Ioan Niculae şi Ovidiu Tender, dar şi pe alţi oameni de afaceri şi magistraţi. 

Întreaga afacerea a început în anul 2011, atunci când ANRP a acordat despăgubiri omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat. Pentru obţinerea acelor bani, o sumă mult mai mare decât cea pe care ar fi fost îndreptăţit să o primească, ar fi intervenit la membrii comisiei ANRP Dorin Cocoş. Martorii şi denunţătorii din Dosarul Retrocedărilor susţin că şi Elena Udrea ar fi intervenit pe lângă prietena ei Alina Bica pentru acordarea despăgubirilor. Mai mult, potrivit România TV, există şi un document al celor de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor prin care au sesizat DIICOT încă din luna mai a anului 2013 în legătură cu banii ajunşi în conturile Elenei Udrea, dar şi în conturile lui Dorin Cocoş şi ale lui Alin Cocoş, de la Gheorghe Stelian, dar şi de la alţi oameni de afaceri. La vremea respectivă, Elena Udrea nu a putut justifica aceste sume, aşa că Oficiul a sesizat DIICOT, al cărei şef era însăşi Alina Bica, prietenă cu Udrea şi implicată direct în afacere. În aceste condiţii, dosarul a fost închis.

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul sau, o ordonanţă a procurorilor DNA care arată că aceştia au dispus disjungerea mai multor dosare din dosarul „Alina Bica-ANRP”.

Potrivit documentului DNA, acestea au legătura cu mai multe cauze aflate pe rolul DIICOT, în care fosta procuroare-şef Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluţionării lor, în schimbul unor avantaje.

Elena Udrea a ţinut să facă o serie de precizări pe contul personal de Facebook după ce Robert Turcescu a făcut public documentul.

Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! In primul rand pun intrebarea daca este normal ca un astfel de document sa fie dat pentru a aparea ” pe surse”, unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Inca nu stim al caror Servicii.
Pentru ca imi este amintit numele intr-o insiruire, fac urmatoarele comentarii:
– NU AM NICIO LEGATURA cu presupusa interventie la ANRP facuta pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian
– NICIODATA, in NICIO SITUATIE, nu am intervenit pentru NIMENI la conducerea ANRP, nu am vorbit cu NICIUN reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici macar nu-i cunosteam. Asa cum am precizat deja, nu am stiut ca Alina Bica, cu care eram colega in Guvern la acea data, era reprezentanta Ministerului Justitiei la ANRP.
Dar, in legatura cu anumite informatii care mi-au ajuns la urechi in acea perioada, despre posibile ilegalitati comise de Presedinta Agentiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei carora le-am reclamat mi-au spus ca ma insel, ca nu se probeaza nimic…
Justitie pana la capat inseamna si adevar pana la capat! Tic tac…tic tac…„, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Alina Bica este cercetată de procurorii DNA într-un nou dosar, disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. În acest dosar apar nume grele, printre care şi cel al lui Liviu Dragnea şi al Elenei Udrea.

Potrivit surselor citate, Alina Bica este suspectată că ar fi luat ca mită 3,5 milioane de euro prin intermediari de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul în care acesta este cercetat.

ALINA BICA, cercetată de DNA într-un nou dosar. Numele lui LIVIU DRAGNEA şi al ELENEI UDREA apar în dosar

Aceleaşi surse au arătat că în dosar apar nume importante, printre care Liviu Dragnea şi Ovidiu Tender.

Până în prezent, DNA nu a comunicat niciun punct de vedere în legătură cu aceste informaţii.

REACŢIA lui Liviu Dragnea la apariţia numelui său în Dosarul Bica