Documentar exploziv: Legăturile lui Silvio Berlusconi cu MAFIA siciliană

Documentarul prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia despre presupusele legături ale fostului premier Silvio Berlusconi cu mafia siciliană ar trebui interzis, a susţinut marţi un membru al partidului fostului şef al guvernului de la Roma, relatează DPA, citată de Agerpres.

02 sept. 2014, 20:39
Documentar exploziv: Legăturile lui Silvio Berlusconi cu MAFIA siciliană

‘Belluscone: Una Storia Siciliana’ este un documentar în care spectatorul poate întâlni cântăreţi de stradă din Palermo, şefi ai mafiei, dar şi un consilier al lui Berlusconi, Marcello Dell’Utri, închis pentru legături cu Cosa Nostra. Filmul a fost proiectat duminică în cadrul competiţiei de film experimental a festivalului.

Senatorul Lucio Malan a declarat pentru canalul web Klauscondicio că este ‘corect şi adecvat’ ca partidul lui Berlusconi, Forza Italia, să ceară justiţiei italiene interzicerea peliculei, deoarece aceasta este ofensatoare pentru Berlusconi, pentru Italia şi pentru ‘milioanele de oameni care l-au votat’.

Citeşte şi Papa Francisc: Mafia italiană reprezintă adorarea răului. Mafioţii sunt excomunicaţi

Regizorul Franco Maresco a lucrat la ‘Belluscone’ timp de trei ani, însă o serie de eşecuri l-au făcut să abandoneze proiectul şi să cadă în depresie. Documentarul a fost finalizat de către prietenul său, criticul de film, Tatti Sanguineti.