Dodon, după scuzele aduse de Candu la Bucureşti: Trebuie să-şi ceară scuze, dar nu în faţa guvernelor străine, ci a propriilor cetăţeni

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că Adrian Candu într-adevăr trebuie să îşi ceară scuze, "mult şi repetat", dar nu în faţa guvernelor străine, ci în faţa propriilor cetăţeni, pentru "problemele sociale şi ilegalităţile comise de guvernările democrate". Reacţia lui Dodon vine după ce preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a spus, la Bucureşti, după întâlnirea cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, că şi-a cerut scuze pentru declaraţiile făcute de preşedintele moldovean la adresa României.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 08:10
Dodon, după scuzele aduse de Candu la Bucureşti: Trebuie să-şi ceară scuze, dar nu în faţa guvernelor străine, ci a propriilor cetăţeni

„Domnul Candu într-adevăr trebuie să-şi ceară scuze. Mult şi repetat. Dar nu în faţa guvernelor străine, ci în faţa propriilor cetăţeni, pentru dezamăgirile, problemele sociale şi ilegalităţile pe care le-au comis guvernările democrate în ultimii ani”, a scris Iogor Dodon, joi dimineaţă, pe Facebook.

În privinţa relaţiilor cu România, Dodon a spus că suntem două popoare înrudite, dar fiecare cu istoria şi ţara sa.

„Niciodată nu am fost şi nu voi fi antiromân, dar voi condamna unionismul şi voi pleda pentru protejarea statalităţii Republicii Moldova”, adaugă preşedintele Dodon.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, la finalul discuţiilor el spunându-le jurnaliştilor că şi-a cerut scuze pentru declaraţiile preşedintelui Igor Dodon la adresa României.

„Am trecut în revistă şi discuţiile ce ţin de provocări, inclusiv de la Chişinău. Am adus scuze. Chiar mi-am cerut scuze pentru declaraţiile care au fost făcute de preşedintele Republicii Moldova, Dodon, împotriva României sau la adresa României, pentru că se pare că un preşedinte care se confruntă cu lipsa competenţelor îşi compensează prin declaraţii mai tăioase la adresa României. Şi cer scuze”, a spus Adrian Candu, miercuri, la finalul discuţiilor cu şefii celor două camere ale Parlamentului de la Bucureşti.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, va fi primit la Cotroceni, joi după-amiază, de către şeful statului, Klaus Iohannis.