Doi adolescenţi de 15 şi respectiv 17 ani, prinşi după ce au spart sediul unei firme şi mai multe locuinţe

Doi adolescenţi în vârstă de 15 şi respectiv 17 ani au fost reţinuţi, ulterior cel de vârstă mai mare fiind arestat preventiv, după ce au spart sediul unei firme şi mai multe locuinţe, din care au furat bani şi bunuri de valoare, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 13:57
Doi adolescenţi de 15 şi respectiv 17 ani, prinşi după ce au spart sediul unei firme şi mai multe locuinţe

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Homocea, judeţul Vrancea, au fost sesizaţi în urmă cu câteva zile despre comiterea unor furturi dintr-o societate comercială şi din două case nelocuite de pe raza localităţii, de unde ar fi sustras bani şi mai multe bunuri. 

În urma investigaţiilor efectuate, la scurt timp, poliţiştii din Adjud au identificat pe raza municipiului Adjud, doi minori, de 15 respectiv 17 ani, din comuna Homocea, bănuiţi că în noaptea de 5 spre 6 decembrie, ar fi spart sediul unei firme şi două locuinţe din comuna Homocea. Minorii ar fi furat de aici peste 2000 de lire sterline, 500 lei precum şi ţigări, îmbrăcăminte şi alte bunuri de valoare.

În urma percheziţiilor corporale, poliţiştii au găsit asupra celor doi adolescenţi trei telefoane mobile, aproape 8000 de lei, ceasuri şi haine, reuşindu-se astfel recuperarea unui procent de 95 % din prejudiciul total de 15000 lei, care a fost înapoiat persoanelor vătămate.

Joi, Judecătoria Adjud a dispus arestarea preventivă pentru furt calificat a tânărului de 17 ani, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. De asemenea, poliţiştii continuă cercetările pentru că este posibil ca minorii să fi comis şi alte spargeri.

Cei doi nu frecventează cursurile niciunei unităţi de învăţământ.