Doi adolescenţi implicaţi în tripla crimă, arestaţi prevenitiv, al treilea are calitatea de martor

Doi adolescenţi în vârstă de 17 ani, implicaţi în tripla crimă din Călăraşi, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, în urma unei decizii luată marţi de un judecător de la Tribunalul Călăraşi.

13 nov. 2018, 16:58
Doi adolescenţi implicaţi în tripla crimă, arestaţi prevenitiv, al treilea are calitatea de martor

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Cornelia Manea. Aceasta a precizat că un alt tânăr, audiat în acest caz, are calitatea de martor.

În timpul audierilor, minorii au recunoscut că l-au înjunghiat pe bătrânul de 82 de ani, pe soţia acestuia de 80 de ani şi pe fiica acestora, de 58 de ani. Ei le-au spus procurorilor că i-au ucis pe cei trei pentru că aveau nevoie de un autoturism pentru a ajunge în străinătate.

Noi detalii despre tripla crimă din Călăraşi. Autorul principal fusese crescut de familie de la vârsta de 5 luni

„Cei trei minori, dintre care unul se aflase în plasament la familia ucisă, au fost audiaţi de procuror, deja a fost luată legătura cu judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile. Minorii şi-au recunoscut fapta şi au descris detaliat modul cum au procedat. Pentru înjunghierea celor trei membrii ai familiei, respectiv un bărbat de 82 de ani, soţia acestuia de 80 de ani şi fiica lor în vârstă de 58 de ani au fost folosite obiecte tăietoare-înţepătoare, respectiv briceag, cuţit şi toporişcă. Au spus că voiau să procure maşina victimelor, ceea ce au şi făcut, pentru a ajunge în străinătate şi că au consumat alcool şi substanţe stupefiante”, a declarat Cornelia Manea.

Dezvăluiri cumplite în cazul triplei crime de la Călăraşi. O familie întreagă a fost măcelărită pentru 50 de lei şi o pereche de cercei

Ea spune că la înjunghierea victimelor au participat doar doi dintre minori, respectiv cel care fusese în plasament, A.D., şi un prieten al acestuia B.V .

„Cel de-al treilea, E.C. are calitate de martor şi a fost cel care l-a anunţat pe vecinul victimelor, vecin care a sunat apoi la 112. Ulterior comiterii faptelor au luat din casă bijuterii, o pereche de cercei de la o victimă, bani, telefoane mobile”, a precizat Cornelia Manea.

Cei trei minori au mai fost cercetaţi în trecut în dosare de furturi, distrugere şi conducere a unui autoturism fără permis, a menţionat sursa citată.