Doi angajaţi SRI, sancţionaţi din cauza lui Ioan Becali

Doi angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au fost sancţionaţi disciplinar şi administrativ în urma anchetei dispuse la nivelul lucrătorilor de la controlul anti-tero de pe aeroportul Otopeni după ce Ioan Becali a fost trecut prin filtrul de protocol, deşi nu deţinea paşaport diplomatic.

23 nov. 2016, 10:01
Doi angajaţi SRI, sancţionaţi din cauza lui Ioan Becali

La începutul lunii noiembrie, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, susţinea într-o postare pe pagina sa de Facebook că l-a văzut pe fostul impresar sportiv Ioan Becali în timp ce trecea, la aeroportul Otopeni, prin filtrul destinat diplomaţilor, evitând coada de la controlul anti-tero.

Miercuri, Serviciul Român de Informaţii a comunicat că au fost încheiate verificările dispuse după sesizarea incidentului. Potrivit Mediafax, SRI susţine că un operator de securitate şi şeful acestuia au fost sancţionaţi disciplinar şi administrativ.

Potrivit SRI, respectivul filtru nu este destinat exclusiv pentru persoanele care deţin paşaport diplomatic, fiind, totodată, utilizat în anumite momente, inclusiv pentru toate categoriile de pasageri în scopul fluidizării fluxului. Instituţia precizează însă că nu era cazul de fluidizare a fluxului prin respectivul filtru la acel moment.

Citeşte şi: Noi linii de control de securitate pe Aeroportul Otopeni