Doi bărbaţi din Constanţa acuzaţi că au ucis din cauza geloziei au fost arestaţi preventiv

Două persoane au fost arestate preventiv de către magistraţii Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi că, la sfârşitul săptămânii trecute, au ucis un bărbat cu mai multe lovituri care i-au provocat victimei 18 fracturi costale, iar ulterior au creat un scenariu mincinos prin care au vrut să-şi acopere faptele, mobilul crimei fiind că unul dintre presupuşii agresori credea că victima doreşte să aibă relaţii intime cu prietena sa.

26 ian. 2017, 11:50
Doi bărbaţi din Constanţa acuzaţi că au ucis din cauza geloziei au fost arestaţi preventiv

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a informat, joi, că în 24 ianuarie, în urma unor investigaţii ample efectuate de către un procuror şi poliţişti judiciari din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, Secţiei 3 de Poliţie Rurală Mangalia şi Postului de Poliţie Limanu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marian Cătălin Murgu şi a lui Cristian Gabriel Obreja, ambii din comuna Limanu, judeţul Constanţa, cercetaţi pentru omor.

Anchetatorii au stabilit că, în seara de 21 ianuarie, cei doi bărbaţi, ambii prieteni cu victima, l-au ucis pe Vasile Constantin, în vârstă de 40 de ani, după ce l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe tot corpul, fapta petrecându-se în locuinţa victimei.

În urma agresiunii, bărbatul a suferit 18 fracturi costale bilaterale, fractură de stern, leziunile toracico-pulmonare fiind incompatabile cu viaţa, au stabilit anchetatorii.

Oamenii legii au aflat că mobilul faptei a fost gelozia, Marian Cătălin Murgu, chiriaşul victimei, bănuind că Vasile Constantin ar avea sau şi-ar dori o relaţie intimă cu concubina sa.

„După comiterea faptei, inculpaţii au creat un scenariu mincinos, potenţial exonerator de responsabilitate penală, după ce au mutat victima din locuinţa în care a fost agresată în locuinţa celui de-al doilea inculpat, de pe strada Atelierelor, nr.7, şi au anunţat autorităţile a doua zi de dimineaţă, prin numărul de urgenţă 112, cărora le-au declarat că victima ar fi sosit la locuinţa respectivă în cursul serii şi că abia dimineaţa au remarcat că prezintă semne de violenţă pe corp”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

În timpul audierilor, cei doi bărbaţi nu şi-au recunoscut fapta, de-abia în momentul când au fost reţinuţi au admis că au ucis victima, fără însă a preciza că gelozia a fost mobilul agresiunii, invocând un conflict spontan provocat de neplata la timp a utilităţilor de către chiriaş.

Cei doi au fost prezentaţi, în 25 ianuarie, Tribunalului Constanţa, care a decis arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 de zile.