Doi bărbaţi, reţinuţi de politişti după ce s-au urcat la volan fără a poseda permis. Unul era şi beat

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de politiştii Brigăzii rutiere după ce au fost prinşi la volan fără a poseda permis de conducere. Mai mult, unul dintre bărbaţi avea o alcoolemie de 1,75 g/l alcool pur în sânge.

RomaniaTV.net
24 nov. 2017, 09:48
Doi bărbaţi, reţinuţi de politişti după ce s-au urcat la volan fără a poseda permis. Unul era şi beat

„La data de 08.09.2017, în jurul orei 22.30, un bărbat în vârsta de 39 de ani a condus un autoturism pe Şoseaua Colentina, fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie de 1,75 g/l alcool pur în sânge fapt pentru care a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și conducerea unui autovehicul având o îmbibație alcoolică peste limita legală”, se arată într-un comunicat al Brigăzii rutiere.

Bărbatul nu este la prima abatere. Anterior, în anii 2015 și 2016, aceeași persoană a fost depistată de polițiști conducând un autoturism în București fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice. Și în aceste cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și conducere a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică peste limita legală.

„Pe baza evaluarii gravităţii faptei săvârsite, a modului şi a circumsţantelor de comitere a acesteia, poliţiştii Brigăzii Rutiere au dispus luarea măsurii reţinerii faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi dispuse măsuri procedurale de Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 2”, se mai arată în comunicat.

Al doilea bărabt reţinut are 30 de ani şi a fost depistat la data de 23.11.2017, în jurul orei 15.45, în timp ce conducea un autoturism pe Bd. Barbu Văcărescu, sector 2, Mun. Bucureşti, fără a poseda permis de conducere.
„Bărbatul în cauză este cercetat în acest moment şi într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea tot pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Pe baza evaluarii gravităţii faptei săvârşite, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, poliţiştii Brigăzii Rutiere au dispus luarea măsurii reţinerii faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi dispuse măsuri procedurale de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, mai precizează poliţiştii de la Rutieră.