Doi bărbaţi suspectaţi că ar fi devalizat o firmă şi ar fi prejudiciat statul au fost reţinuţi

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de către poliţiştii din Sibiu pentru devalizarea cu aproximativ trei milioane de lei a unei societăţi comerciale şi crearea unui prejudiciu la bugetul de stat de 1,5 milioane lei, prin derularea de operaţiuni comerciale fictive. Cei doi au fost reţinuţi, marţi, fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală, infracţiuni la regimul societăţilor comerciale şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
06 iun. 2017, 13:20
Doi bărbaţi suspectaţi că ar fi devalizat o firmă şi ar fi prejudiciat statul au fost reţinuţi

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentanţii Poliţiei Române, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au reţinut doi bărbaţi pe care-i suspectează de infracţiuni de natură economică.

În perioada 2012 – 2013, unul dintre suspecţi, în vârstă de 38 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Sibiu, ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli având la bază operaţiuni fictive de prestări servicii.

Cu complicitatea celuilalt bărbat, în vârstă de 49 de ani, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în afara graniţelor României, firma din Sibiu ar fi fost devalizată cu aproximativ trei milioane de lei, bani transferaţi în afara ţării, în conturile celeilalte societăţi comerciale, bani retraşi ulterior în numerar.

„Totodată, prin evidenţierea operaţiunilor fictive derulate în numele societăţii comerciale din judeţul Sibiu, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, prejudiciu pentru care au fost propuse măsuri de aplicare a sechestrului asigurator”, se arată în document.

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru 24 de ore sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, infracţiuni la regimul societăţilor comerciale şi spălare de bani, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.