Doi bărbaţi uciși la Portland (USA), după ce ar fi încercat să oprească un incident antimusulman

Doi bărbați au fost înjunghiați mortal vineri, în orașul Portland din nord-vestul SUA, atunci când au încercat să îl oprească pe atacatorul lor, care hărțuia două femei ce păreau a fi musulmane, a anunțat poliția locală, informează Reuters, preluată de Agerpres.

27 mai 2017, 11:04
Doi bărbaţi uciși la Portland (USA), după ce ar fi încercat să oprească un incident antimusulman

Incidentul a avut loc într-un tren de navetiști cu puțin timp înaintea orei locale 16:30 (23:30 GMT), după ce un bărbat a început să profereze insulte cu conotație etnică și religioasă către două femei, a explicat Departamentul de poliție din Portland într-un comunicat.

Trei bărbați care au intervenit au fost înjunghiați, în cazul a doi dintre ei rănile fiind fatale. Unul dintre bărbații atacați a murit pe loc, iar altul la spital. În cazul celui de-al treilea, rănile suferite nu i-au pus viața în pericol.

Cele două femei, dintre care una purta hijab, au părăsit locul incidentului înainte ca poliția să le interogheze.

Consiliul pentru relații americano-islamice a declarat vineri că numărul incidentelor antimusulmane din Statele Unite a sporit cu peste 50% în 2015-2016, parțial ca urmare a retoricii președintelui Donald Trump contra grupărilor militante islamiste.

Administrația de la Washington afirmă că se opune ferm militanților islamiști, dar precizează că nu are nicio dispută cu islamul.