Doi copii, principalii suspecţi în cazul distrugerii de cruci din cimitirul municipal Bistriţa

Doi copii sunt principalii suspecţi în cazul distrugerii unor cruci şi monumente funerare din Cimitirul municipal din Bistriţa, unul dintre ei având 14 ani, iar altul 15.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 06:51
Doi copii, principalii suspecţi în cazul distrugerii de cruci din cimitirul municipal Bistriţa

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, a transmis, duminică seară, printr-un comunicat, că au fost identificaţi suspecţii principali pentru comiterea infracţiunii de distrugere a unor cruci şi monumente funerare din incinta Cimitirului Ortodox de pe strada Tărpiului, din Bistriţa, aceştia fiind B. A. de 15 ani şi D. R. de 14 ani, ambii din Bistriţa.

„În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că B.A., de 15 ani, împreună cu D.R, de 14 ani, din Bistriţa, sunt principalii suspecţi şi ai înfracţiunii de distrugere a 29 de cruci şi monumente funerare din Bistriţa, dar şi a celeilalte fapte de distrugere comisă în acelaşi cimitir în timpul căreia au fost distruse 12 cruci, rămasă iniţial cu autori necunoscuţi”, se arată în comunicatul IJP Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii bistriţeni au început o anchetă, duminică la prânz, după ce 29 de cruci şi monumente funerare din Cimitirul municipal al oraşului situat pe strada Tărpiului au fost găsite rupte sau distruse în dimineaţa aceleiaşi zile, iar alte 12 au fost deteriorarte la fel, dar săptămâna trecută.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, a declarat că duminică dimineaţă un bărbat din Bistriţa a apelat Serviciul de Urgenţă 112, pentru a sesiza că în Cimitirul municipal de pe strada Tărpiului mai multe cruci sunt căzute şi distruse.

„Poliţiştii care au ajuns imediat la faţa locului au constatat că sunt deteriorate 29 de cruci, din care 17 prezintă urme de distrugere, celelalte fiind căzute la pământ. Se fac cercetări în vederea stabilirii cercului de suspecţi şi a împrejurărilor în care s-au comis faptele. Poliţiştii au folosit şi câinele de urmă”, a declarat Crina Sârb.

Ea a mai spus că, săptămâna trecută, alte 12 cruci au fost distruse în acelaşi fel.

„Alte 12 cruci au fost distruse săptămâna trecută, dar, din păcate, nu am reuşit să găsim făptaşii”, a declarat Crina Sârb.

Cimitirul municipal de pe strada Tărpiului este administrat de Primăria Bistriţa care nu poate fi transă însă la răspundere pentru că nu a asigurat paza decât dacă familiile celor decedaţi se vor constitui parte civilă într-un proces.