Doi directori din CFR Călători, revocaţi din funcţie

Conducerea CFR Călători a dispus revocarea din funcţie şi suspendarea din activitate a directorului de tracţiune Teodor Gavriş, ca urmare a implicării acestuia de către DNA într-un dosar penal. Totodată, a fost suspendat şi contractul individual de muncă al directorului Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, în urma deciziei de arest la domiciliu luată împotriva acestuia.

31 oct. 2014, 12:22
Doi directori din CFR Călători, revocaţi din funcţie

Potrivit DNA, Teodor Gavriş ar fi implicat în „comiterea unor infracţiuni legate de activitatea desfăşurată în cadrul companiei”.

CFR Călători a pus la dispoziţia DNA documentele solicitate şi va colabora în continuare cu toate instituţiile statului cu atribuţii în instrumentarea acestui dosar, scrie Agerpres. De asemenea, Directoratul CFR Călători a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunităţi ale companiei, precizează comunicatul societăţii.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus joi Corpului de control efectuarea unui control tematic la CFR Marfă, CFR Călători şi la CFR SA, pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării contractelor de achiziţie a serviciilor de mentenanţă şi reparaţii ale materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent.

Tribunalul Cluj a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie şi SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători, şi a altor cinci persoane într-un dosar de corupţie privind activităţi de transport feroviar.

CFR SA a suspendat contractul de muncă al directorului SRCF Galaţi

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a suspendat contractul individual de muncă al directorului Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, în urma deciziei de arest la domiciliu luată împotriva acestuia într-un dosar de cercetare la Tribunalul Cluj, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai companiei.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, „Laurenţiu Seceleanu nu mai îndeplineşte funcţia de director al SRCF Galaţi, acestuia fiindu-i suspendat contractul individual de muncă, conform Codului Muncii, art. 50, litera g. Măsura a fost luată în urma deciziei de arest la domiciliu a Tribunalului Cluj, în Dosarul nr. 5651 / 117 /2014, din 30 octombrie 2014”.

Pe 29 octombrie, procurorii DNA au dispus reţinerea lui Seceleanu, directorul CNCF CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, care ar fi acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată.

Citeşte şi Corupţie la CFR Călători. Călin Mitică şi Teodor Gavriş, arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile