Doi elevi din Constanţa au obţinut media 10 la BAC. Amândoi îşi doresc o carieră în IT

Cei doi elevi din judeţul Constanţa care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat au fost colegi de clasă la Liceul Internaţional de Informatică, amândoi sunt pasionaţi de IT şi doresc o carieră în acest domeniu, unul urmând să studieze în Bucureşti, iar altul în Olanda.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 16:54
Doi elevi din Constanţa au obţinut media 10 la BAC. Amândoi îşi doresc o carieră în IT

Ana Maria Milcu este din Constanţa, iar subiectele de la probele de Matematică şi Fizică ale Bacalaureatului i s-au părut uşoare.

„La fizică şi matematică mi s-a părut destul de uşor, adică nivelul mi se pare destul de scăzut. Ar trebui să fie exerciţii uşoare ca să iei 6-7, iar pentru 9 sau 10 să fie nişte exerciţii de departajare”, a spus Ana Maria.

Ea nu a făcut meditaţii pentru Bacalaureat, dar s-a pregătit mai mult pentru Limba şi literatura română.

„Nu am făcut meditaţie. Am învăţat mai ales la română, toate eseurile şi operele. La limba şi literatura română m-am pregătit mai mult, la matematică şi fizică nu aveam probleme”, a mai spus absolventa.

Ea doreşte să urmeze cursurile Universităţii Politehnice din Bucureşti, iar apoi să lucreze în IT. Singurul minus pe care îl vede pentru învăţământul superios românesc comparativ cu cel din străinătate este faptul că se face mai puţin practică.

„Vreau să lucrez în IT, programare sau inginerie. În România nu se face la fel de multă practică ca în afară şi asta mi se pare un minus, dar o să încerc să mă implic în activităţi extraşcolare, să particip la activităţi în timpul studenţiei pentru a căpăta experienţă”, a spus Ana Maria Milcu.

În timpul liber, singura elevă care a obţinut media 10 în judeţul Constanţa spune că îi place să se întâlnească cu prietenii, să deseneze, să meargă cu bicicleta şi să înoate.

Horia Claudiu Culea este din Călăraşi, dar a învăţat la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, fiind coleg de clasă cu Ana Maria Milcu. Absolventul spune că subiectele de la Bacalaureat au fost uşoare, abordabile pentru toată lumea.

„Subiectele au fost de uşoare, abordabile pentru toată lumea. Nu s-au dat subiecte foarte ciudate, la limba şi literatura română, de exemplu, nu a fost o orientare estetică sau la matematică nu au fost inele şi integrale Riemann”, a povestit tânărul. El recunoaşte că cel mai mult s-a temut de proba de limba şi literatura română. „La română mi-a fost teamă mai mult de interpretare, de faptul că nu se ştie întotdeauna exact cum va interpreta profesorul respectiv”, a spus Horia Claudiu Culea.

El va studia computer science în Olanda, la Universitatea din Delft, despre care spune că se află în primele 20 din lume în acest domeniu. „Voi fi licenţiat în programare şi voi putea continua cu un masterat pentru intrarea în câmpul IT”, a explicat tânărul.

În timpul liceului s-a gândit dacă să studieze în România sau în străinătate după absolvire, iar la începutul clasei a XII-a a ales să meargă peste hotare. El a aplicat la mai multe universităţi printre care şi cea din Olanda pe care o vizitase când era în clasa a IX-a şi a fost bucuros atunci când a aflat că a fost acceptat.

Horia Claudiu Culea spune că îi place să cânte la chitară, dar şi să colecţioneze chitare. A avut la un moment 12 chitare, iar acum mai are jumătate după ce a mai vândut unele dintre ele. De asemenea, îi place să meargă pe bicicletă.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2018. Secretele elevilor de 10