Doi fraţi italieni au ucis o româncă pentru 500 de euro. Fiecare a primit câte 30 de ani de închisoare

Cei doi fraţi, Cipriano și Arturo Cioffo, au fost condamnaţi în procedură simplificată şi judecați sub acuzația că au ucis-o pe Veronica Sologiuc.

05 dec. 2016, 19:03
Doi fraţi italieni au ucis o româncă pentru 500 de euro. Fiecare a primit câte 30 de ani de închisoare

Veronica avea numai 35 de ani când a fost găsită moartă, în zorii zilei de 21 mai 2015, în spatele bisericii Madonna din Briano. Cele trei focuri de pistol care au pus capăt vieții sale au fost trase de doi frați din Villa di Briano.

Potrivit gazetaromaneasca.com, acțiunea pusă la cale de cei doi fraţi împotriva româncei a fost o «pedeapsă» pentru că femeia, folosită de cei doi pentru o serie de înșelătorii, nu le restituise o sumă de circa 500 de euro. Probele strânse împotriva celor doi frați sunt concludente. Pistolul folosit pentru crimă, calibrul 7,65, a fost găsit în mașina Fiat Panda a lui Cipriano Cioffi. În casa fratelui său, Arturo, a fost pus sub sechestru un pantof cu talpă dublă în care se aflau documentele victimei. Celor doi nu le-a rămas altceva de făcut decât să ceară procedura simplificată.

Citeşte şi O româncă a fost EXECUTATĂ în stil mafiot în Italia

Cadrul acuzării a fost consolidat de elemente suplimentare strânse după arestarea celor doi. Erau deja la închisoare când au primit un al doilea mandat de arestare pentru o serie de înșelătorii de milioane de euro în dauna asigurărilor. Cumpărau autoturisme de lux, apoi le simulau furtul și încasau despăgubirile. În final se prefăceau că au găsit mașinile și le revindeau. Printre mașinile care au trecut prin «afacerea» celor fraților Cioffi este și un Porsche ce a aparținut portarului brazilian Doni.

Înșelătoriilor lor le-au pus capăt carabinierii din Aversa care, într-o interceptare, l-au înregistrat pe unul dintre cei doi frați în timp ce amenința o persoană de a cărei nume se folosise: «Faci cum îți spun eu, dacă nu vrei să sfârșești ca aia: am ucis deja».