Doi italieni, tată şi fiu, au decedat într-un accident de circulaţie provocat de un român

Un accident de circulaţie care a avut loc marţi seară, 21 noiembrie, ora 23.45, în localitatea Tor Lupara, în curba chemată 'La Madonella', a zguduit comunitatea din zona Nomentana, scrie ziarul Emigrantul.

22 oct. 2014, 20:02
Doi italieni, tată şi fiu, au decedat într-un accident de circulaţie provocat de un român

Doi italieni, tată şi fiu, au decedat într-un accident de circulaţie provocat de un român.

Cristian, un copil de 8 ani, şi tatăl său, Stefano De Amicis, 37 de ani, se întorceau de la Stadionul Olimpic din Roma unde asistaseră la meciul de fotbal al Romei din Champions League. Stefano De Amicis, care lucra ca stewart la stadion, conducea un scouter Yamaha T Max 500, ambii pasageri având căştile şi ochelarii puşi. Venind cu viteză dinspre localitate pe direcţia Roma, un Opel Tigra, condus de S.N., cetăţean român, a luat în plin motoscuterul pe care se aflau cei doi. Copilul a decedat pe loc, tatăl spre dimineaţă în urma rănilor suferite.

În maşină se mai aflau alţi doi cetăţeni români, o femeie, N.V., de 37 de ani din Giurgiu, şi S.C.N, un tânăr de 21 de ani. Cei trei români locuiesc împreună în acelaşi apartament la Fonte Nuova, la câţiva kilometri de locul accidentului şi sunt bine integraţi în comunitate.

Oamenii se opresc la locul accidentului depunând flori şi jucării de pluş, vociferând că românii erau beţi morţi. De precizat însă că, din declaraţiile comandantului Companiei de Carabinieri din Monterotondo, căpitanul Salvatore Ferraro, reiese că cei trei au fost găsiţi negativ la testele de alcool efectuate la spitalul ‘Sandro Pertini’ din Roma. Nimeni nu a fugit de la faţa locului, mai ales că şoferul şi pasagera se află sub observaţie la spital din cauza rănilor suferite.

Miercuri dimineaţă, voci din localitate dădeau ca posibilă o manifestaţie antiromânească datorată evenimentului dar şi unui alt fapt care avusese loc cu circa două săptămâni înainte. Comunitatea românească din localitate s-a mobilizat şi, în frunte cu preotul Bogdan, a redactat un comunicat de presă pentru media italiană locală. În acesta se exprimă condoleanţe şi profunde sentimente de durere, dar se arată dorinţa distingerii de către italieni a cazurilor izolate de comunitatea românească bine integrată în realitatea locală.

Populaţia românească de aici, în câteva localităţi apropiate între ele, a crescut în ultima vreme exponenţial. Fonte Nuova, Mentana, Tor Lupara şi Motrotondo plus alte câteva sate din jur numără peste 20.000 de suflete.