Doi oameni din Dolj au murit după ce au fost înţepaţi de o viespe de pădure

Doi oameni dintr-o localitate din Dolj au murit după ce au fost înțepați de nişte insecte. Oamenii se tem acum să mai iasă din case.

27 sept. 2017, 06:20
Doi oameni din Dolj au murit după ce au fost înţepaţi de o viespe de pădure

Insecte ucigaşe au adus panică într-o comunitate din judeţul Dolj după ce un bărbat a murit înţepat de o viespe de pădure. Este al doilea sătean din acea comună care moare după o asemenea înţepătură, potrivit stirileprotv.ro.

Specialiştii spun că aceste insecte s-au înmulţit mult în ultima perioadă. De altfel, victime au fost şi în alte zone din ţară.

Alte două persoane din acea comună au fost atacate de viespi în ultimele două zile şi au ajuns de urgenţă pe mâna medicilor. Oamenii se tem acum să mai iasă din case, mai ales după ce un vecin de-al lor a murit din cauza înţepăturii. Cei mai expuşi sunt cei care se aventurează prin păduri, pentru că acolo îşi fac cuiburi insectele.

Specialiştii spun că aceste insecte au mai mult venin decât o viespe normală, pentru că au o dimensiune mult mai mare. Se pare că s-au înmulţit atât de mult pentru că în păduri nu s-a mai stropit împotriva dăunătorilor, aşa cum se întâmplă pe vremuri.

Citeşte şi Ce trebuie să faci dacă te-a înţepat o albină. Trucuri care îţi pot salva viaţa