Doi pinguini de acelaşi sex clocesc împreună un ou la acvariul din Sydney

Doi pinguini de sex masculin de la Sea Life Aquarium din Sydney, Australia, care şi-au construit împreună un cuib, îngrijesc un ou primit de la angajaţii acvariului care au bănuit că între cei doi există mai mult decât o relaţie de prietenie, relatează luni Reuters.

15 oct. 2018, 09:57
Doi pinguini de acelaşi sex clocesc împreună un ou la acvariul din Sydney

”Au ştiut imediat ce este acela şi au început să-l clocească”, a declarat pentru ABC Tish Hannan, supraveghetoare în cadrul departamentului pentru pinguini de la acvariul din Sydney.

Pinguinii Gentoo îşi împart în mod echitabil responsabilităţile, atât cele părinteşti cât şi de hrănire, astfel că stilul lor de îngrijire a oului nu este cu mult diferit de cel al unui cuplu heterosexual, a precizat Hannan.

Acvariul Sea Life nu a răspuns unei solicitări prin email de a comenta în afara orelor de program pe marginea acestui subiect.

Exemplul celor doi nu este unic în grădinile zoologice din lume.

O carte pentru copii, ”And Tango Makes Three”, bazată pe o întâmplare reală petrecută la Central Park Zoo din New York unde doi pinguini de sex masculin au clocit împreună un ou şi au îngrijit puiul, a fost aclamată de unele voci pentru faptul că prezenta structurile familiale netradiţionale. Însă, s-a numărat printre unele cărţi retrase în acest an de pe rafturile bibliotecilor publice din Hong Kong în urma presiunii grupurilor contra persoanelor homosexuale, potrivit South China Morning Post.