Doi poliţişti din Bistriţa-Năsăud, cercetaţi pentru fapte de corupţie

De la începutul acestui an, doi poliţişti din Bistriţa-Năsăud au intrat în vizorul Direcţiei Generale Anticorupţie, în urma unor sesizări primite, ambele dosare fiind în curs de cercetare.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 14:12
Doi poliţişti din Bistriţa-Năsăud, cercetaţi pentru fapte de corupţie

Potrivit comisarului-şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Bistriţa-Năsăud, Marius Şipoş, cele două dosare au fost înregistrate în perioada ianuarie-aprilie a acestui an, informează Agerpres.

Anul trecut, la SJA au mai fost înregistrate 11 dosare pentru fapte de corupţie săvârşite de personalul Ministerului Afacerilor Interne, cu 13 persoane vizate. În toate aceste dosare s-au efectuat cercetări faţă de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În urma cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus neînceperea urmăririi penale în şapte dosare, scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi administrative într-un caz de luare de mită şi trimiterea în judecată a unui poliţist pentru abuz în serviciu. În restul de patru dosare, cercetările nu sunt finalizate.

În anul 2012, au mai fost efectuate cercetări şi faţă de două persoane care au oferit mită personalului MAI, în ambele cazuri Parchetul dispunând trimiterea în judecată a acestora.