Doi poliţişti din Gorj, acuzaţi de agresarea unui taximetrist

Doi angajaţi ai Poliţiei Locale Târgu-Jiu sunt acuzaţi că au agresat un taximetrist din municipiu în timp ce acesta se afla în timpul serviciului pe motiv că nu ar fi parcat autoturismul regulamentar în staţia de lângă Parcul Central.

10 iun. 2014, 12:48
Doi poliţişti din Gorj, acuzaţi de agresarea unui taximetrist

Potrivit taximetristului, Calotă Marius Alin, incidentul s-a petrecut duminică, în jurul prânzului. Acesta încerca să îşi parcheze maşina în staţie, dar locul respectiv era ocupat de un alt autoturism.

„Duminică mă pregăteam să ies la treabă, mi-am parcat maşina pe bulevardul Constantin Brâncuşi. Era o maşină civilă în staţia de taxi. Am încercat să execut o manevră să îmi fac loc, au apărut cei de la poliţia locală, s-au adresat cum nu trebuia. Eu i-am întrebat dacă domnul din faţa mea are voie să parcheze în staţia de taxi, n-au zis nimic. Am plecat şi apoi m-am întors ca să îmi parchez, totuşi, maşina. Au revenit poliţiştii locali, erau doi, au coborât din maşină şi au venit la mine, după ce opriseră maşina în mijlocul şoselei. Unul dintre ei mi-a adresat cuvinte jignitoare, au venit la mine amândoi. M-au împins în stâlp, susţineau că i-am înjurat, mi-au băgat mâna în gât, au sărit amândoi pe mine, m-au agresat. Mi-au zis că îşi dau haina jos şi mă calcă în picioare. (…) Mi-au dat şi amendă de 500 de lei”, a spus Calotă Marius Alin.

Citeşte şi Taximetrist bătut şi jefuit de doi clienţi. Unul dintre agresori a fost prins

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Albert Zorzon, a declarat, pentru AGERPRES, că cei doi poliţişti au acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare, deoarece taximetristul a refuzat să se legitimeze.

„Referitor la evenimentul care a ajuns în spaţiul public şi asupra căruia se face referire, cei doi poliţişti locali au acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare şi nu au făcut altceva decât să aplice o procedură legală, mai exact s-a încercat identificarea cetăţeanului. Acesta a refuzat în repetate rânduri să pună la dispoziţia celor doi poliţişti locali documente care să certifice identitatea sa, drept pentru care a fost urmată procedura în cauză. S-a întocmit proces verbal şi a fost sancţionat contravenţional pentru refuzul de legitimare în valoare de 500 de lei”, a spus Albert Zorzon.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a menţionat că, până în prezent, bărbatul nu a depus plângere la sediul instituţiei.

Citeşte şi Un poliţist din Capitală, lovit cu maşina de un taximetrist