Doi poliţişti ucişi de metrou, în timp ce urmăreau un suspect. Anchetă de proporţii

Eduardo Marmolejo, în vârstă de 36 de ani, și Conrad Gary, în vârstă de 31 de ani, au murit la datorie în noaptea de luni spre marţi, după ce au răspuns unui apel la 911 care viza un schimb de focuri în partea de sud a oraşului Chicago.

18 dec. 2018, 18:15

Primarul oraşului Chicago a anunţat că ambii poliţişti erau părinţii unor copii mici. Presa locală relatează că incidentul a avut loc în jurul orei locală 18.20 (ora 02.20, ora României), iar de la faţa locului a fost recuperat un pistol care se presupune că aparţinea unuia dintre suspecţii urmăriţi.

În cursul anului 2018 patru poliţişti din Chicago au murit în misiune. Samuel Jimenez, în vârstă de 28 de ani, a fost ucis luna trecută în timpul unor împuşcătiuri care au avut loc la Mercy Hospital, iar Paul Bauer, de 53 de ani, a fost ucis la începutul anului, în timpul unei urmăriri.

Eduardo Marmolejo şi Conrad Gary au murit după ce au încercat să trverseze linia de metrou uşor, ei fiind loviţi de trenul care leagă nordul statului Indiana de oraşul Chicago.

Miliardarul Ken Griffin a anunţat că donează 10 milioane de euro Poliţiei din Chicago pentru a ajuta la reducerea crimelor şi violenţelor, cei doi poliţişti fiind practic victime ale acestui flagel.