Doi protestatari Rezist au făcut plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă

Doi dintre protestatarii mişcării #Rezist, Cătălin Teniţă şi Marian Rădună, au depus plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de ameninţări. Fostul deputat a declarat luni seară, la România TV, că dacă poliţia nu face nimic împotriva protestatarilor, "o sa ne luam la bataie cu ei".

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 12:48
Doi protestatari Rezist au făcut plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă

Cei doi protestatari au depus marţi plângerea la parchet şi i-au îndemnat şi pe alţii săle urmeze exemplul, punându-le la dispoziie un formular.

„Eu si Raduna Marian am decis sa facem o plangere penala.

Pentru mine e pentru prima data in viata cand fac asa ceva (Marian mai are una pentru evenimentele din 10 august), insa cred ca nu mai e suficient sa ne vaicarim pe Facebook.

Este o plangere penala impotriva lui Sebastian Ghita.

Ieri acest infractor a amenintat cu bataia protestatarii care au fost in fata Ministerului de Justitie si a altor institutii publice.

A promis ca aduce el oameni de la PRU care ii vor alunga de pe strazi, prin bataie, pe cei care militeaza pentru justitie.

Noi am protestat (pasnic) la Minsterul de Justitie. Asa cum au facut-o mii de cetateni la protestul de acum vreo 10 zile (cel cu marsul). Asadar amenintarea ne vizeaza direct.

Am depus acum cateva minute plangerile penale.

Nu o sa cerem nimanui sa ne urmeze. Mai ales intr-o tara in care amenintarile cu violenta fizica sunt proferate pe posturi publice de televizune. Nu cerem nimanui sa isi riste siguranta fizica sau sa fie terfelit de posturile de televiziune ale acestui infractor.

Dar daca totusi cineva simte ca postatul pe Facebook e insuficient, daca cineva crede ca aceste amenintari publice trebuie cercetate de justitie, atunci poate face si el o plangere penala, in nume propriu”, a anunţat Cătălin Teniţă pe Facebook.

Sebastian Ghita a spus luni seară, la Romania Tv, că dacă membrii #Rezist vor continua protestele, membrii ai PRU vor veni „sa le dea niste suturi in fund” si ii vor trimite acasa.

Daca ii mai prindem pe strazi pe bandele #rezist, cum i-am vazut astazi la Ministerul Justitiei s-ar putea sa se intalneasca cu niste cetateni de la PRU, care sa le dea niste suturi in fund si sa-i trimita acasa, ca daca politia nu-i trimite acasa o sa-i trimitem noi (…) Facem ca oriunde. Daca avem o lege si o institutie si politia nu face nimic, ca nu se poate sa sparga geamuri si sa-l bata pe ministru sau judecator. Asta curand se va termina! Daca politia nu-i ia de pe strazi, o sa ne luam la bataie cu ei”, a spus Sebastian Ghita luni seară.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Conducătorii români nu înţeleg Europa, se ploconesc pe acolo