Doi români ar putea lupta pentru un trofeu la Dubai. Mergea şi Tecău, în semifinale la dublu

Florin Mergea şi Horia Tecău se apropie de un trofeu la Dubai, la câteva zile după ce Simona Halep a reuşit să câştige turneul feminin din acest oraş. Mergea şi Tecău s-au calificat, alături de partenerii lor de dublu, în semifinalele competiţiei de la Dubai, dotată cu premii în valoare totală de 2.082.605 dolari, şi ar putea fi adversari în ultimul act.

RomaniaTV.net
26 feb. 2015, 17:58
Doi români ar putea lupta pentru un trofeu la Dubai. Mergea şi Tecău, în semifinale la dublu

Florin Mergea şi partenerul său de dublu, Dominic Inglot, s-au calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Dubai, după o nouă victorie în fața americanilor Bob și Mike Bryan. Deşi gemenii Bryan erau principalii favoriţi ai competiţiei, Mergea şi Ignot s-au impus în trei seturi, scor 7-6 (8/6), 2-6, 10-8.

Mergea și Inglot au reușit performanța de a învinge liderii mondiali la dublu pentru a doua oară de la începutul anului, precedentul succes având loc în optimi la Australian Open, când s-au impus cu 7-6 (4), 6-3.

În semifinale, Mergea și Inglot vor înfrunta perechea Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan)/Nenad Zimonjic (Serbia).

Horia Tecău a ajuns în semifinale alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Cap de serie nr. 2, perechea româno-olandeză a trecut joi de dublul Robert Lindstedt (Suedia)/Marcin Matkowski (Polonia), cu 4-6, 7-5, 10-7. Tecău şi Rojer, care au deja un trofeu în acest an, la Rotterdam, vor juca în penultimul act cu indianul Rohan Bopanna și canadianul Daniel Nestor, capi de serie nr. 4.

Perechile calificate în semifinalele probei de dublu la Dubai şi-au asigurat cecuri în valoare de 31.730 dolari și 180 de puncte ATP.