Doi ROMÂNI, în faţa instanţelor irlandeze pentru TRAFIC de persoane şi MUNCĂ FORŢATĂ

Doi bărbaţi originari din România au compărut în faţa unei instanţe din oraşul nord-irlandez Lisburn, acuzaţi că orchestrau activităţi de trafic de fiinţe umane şi muncă forţată.

19 aug. 2014, 14:58
Doi ROMÂNI, în faţa instanţelor irlandeze pentru TRAFIC de persoane şi MUNCĂ FORŢATĂ

Doi români sunt cercetaţi pentru acuzaţii de trafic de persoane şi muncă forţată, relatează, marţi, site-ul BBC News, citat de Agerpres.

Samuil Covaci, 23 de ani, din Charles Street, Portadown, şi Ioan Lăcătuş, 31 de ani, din Hanover Street, Portadown, sunt vizaţi de 12 capete de acuzare de trafic de persoane şi 12 acuzaţii de muncă forţată. De asemenea, fiecare este vizat de un cap de acuzare pentru coordonarea unei organizaţii infracţionale.

Ambii neagă acuzaţiile ce le sunt aduse. Un grup de 20 de români, posibile victime ale traficului şi exploatării de fiinţe umane, au fost salvaţi în urma unei operaţiuni desfăşurate săptămâna trecută de poliţia nord-irlandeză în comitatul Armagh. Dintre cei 20 de români cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, 14 sunt bărbaţi şi şase femei, mulţi dintre ei fiind rude.

Citeşte şi Românii trimit din străinătate bani grei în ţară. Peste UN MILIARD DE EURO, în ultimele şase luni

Lăcătuş mai este acuzat că a ascuns existenţa unei proprietăţi prin încălcarea Proceeds of Crime Act 2002, potrivit BBC. Presupusele infracţiuni ar fi fost comise în perioada 31 mai 2014-15 august 2014. Celor doi bărbaţi originari din România le-au fost expuse acuzaţiile ce le sunt imputate cu ajutorul unui translator la Curtea Magistraţilor din Lisburn.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale Human Trafficking Foundation, în Marea Britanie există în prezent circa 20.000 de persoane care sunt victime ale exploatării în diferite domenii, iar acest număr creşte.