Doi români, soţ şi soţie, au dispărut în Elveţia. Sunt zvonuri că ar fi murit sau ar fi fost arestaţi

Doi soți români au dispărut în Elveția, ţară în care au plecat cu mașina personală la începutul lunii noiembrie. De atunci au trecut mai bine de trei săptămâni, iar vestea dispariției a fost dată de sora bărbatului, care a lansat un apel disperat pe Facebook.

05 dec. 2016, 20:16
Doi români, soţ şi soţie, au dispărut în Elveţia. Sunt zvonuri că ar fi murit sau ar fi fost arestaţi

Adi și Dana Heljoni locuiau împreună, în Franţa, de 3 ani. În urmă cu aproape o lună, cei doi ar fi mers să ia pe cineva din Elveția și să colecteze produse electronice pe care tânărul obișnuia să le ridice și apoi să le repare pentru că, de ceva timp, românul era în șomaj. Potrivit libertatea.ro, rudele din partea soției i-au transmis Gabrielei, sora lui Adi, faptul că acesta și Dana ar fi murit, apoi că au fost arestați.

Disperată că nu-și mai găsește fratele de atâta vreme, Grabriela a început să-l caute și să distribuie mesaje disperate pe rețelele de socializare.

Cei doi dispăruti creșteau împreună o fetiță pe care aveau de gând să o și înfieze. Copilul se află, în acest moment, în Franta, cu rudele din partea femeii. Bărbatul era dat în urmărire națională pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere, în Hunedoara, însă sora lui nu crede că acesta ar fi putut fi extrădat, astfel că se teme de ce e mai rău.

Ultima dată ne-am văzut în septembrie, pe 19, m-a condus la autocar. De vorbit, în 6 noiembrie mi-a scris ultima data. Pe 11 nu mi-a citit mesajele, pe 16 nu mi le-a citit, am presupus că nu mai intră el pe Facebook. Acum 3 zile am zis că e prea mult timp de când nu am mai vorbit. Obișnuiam să vorbesc destul de des cu el. Am luat legătura cu sora cumnatei și am întrebat-o ce știe de ei, dacă sunt probleme cu ei, cu fetița și mi-a zis: păi cum, nu știi că Adrian și Dana au avut accident în Elveția și au murit? Am intrat în șoc, automat! Am început să fac cercetări pe cont propriu. Astăzi am primit un telefon de la sora cumnatei mele și mi-a spus că fratele meu se află în Lipova, arestat, iar cumnata arestată în Elveția. Sunt tot felul de zvonuri! Oricum, nimic nu se confirmă. Nici arestarea, nici moartea, știu doar că sunt dispăruți și că pe 10 noiembrie au plecat în Elveția„, a declarat, pentru Libertatea, Gabriela, sora lui Adi.

În speranța că apelul ei pe Facebook va fi văzut de oameni, Gabriela a făcut publice semnalmentele celor dispăruți. Adrian Sorin Heljoni are 29 de ani, 1,87 metri înălțime, păr șaten, ochi căprui și 80-85 de kilograme.

Soția sa, Loredana Berchi, are 34 de ani, 1,60 – 1,65 metri înălțime, păr vopsit negru, foarte lung, ochi căprui-verzui, slabuţă, poartă proteză la un picior (din şold).