Doi şefi de la OMV Petrom Galaţi, trimişi în judecată pentru acte de corupţie

DNA Galaţi i-a trimis în judecată pe Nicolae Gavrilescu, manager sector la divizia teritorială Moldova Sud din OMV Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, ambii fiind acuzaţi de luare de mită. Cei doi vor fi judecaţi în stare de libertate, dar sub control judiciar.

25 iul. 2014, 18:17
Doi şefi de la OMV Petrom Galaţi, trimişi în judecată pentru acte de corupţie

„În perioada decembrie 2013 – mai 2014, inculpații Gavrilescu Nicolae și Petre Ana i-au pretins în mod direct unui martor denunțător suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităților pentru un imobil pe care acesta din urmă intenționa să-l cumpere”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Ana Petre a promis că-l va ajuta pe denunţător să cumpere unele imobile ale Petrom din comuna Slobozia-Conachi la un preţ subevaluat. „Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de S.C. PETROM S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul S.C. PETROM S.A. şi întocmeşte referatul final pe care directorii S.C. PETROM S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae”, susţin procurorii.

Ulterior, Nicolae Gavrilescu a primit 45.000 de lei ca mită, procurorii surprinzându-l în flagrant. „Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză”, precizează DNA