Doi tehnicieni dintr-o staţie de staţie de cercetări ştiinţifice americană din Antarctica au murit

Doi tehnicieni au fost descoperiţi inconştienţi într-o staţie de cercetări ştiinţifice deţinută de Statele Unite în Antarctica şi au fost declaraţi ulterior decedaţi, a anunţat miercuri Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă (NSF), citată de DPA.

13 dec. 2018, 08:19
Doi tehnicieni dintr-o staţie de staţie de cercetări ştiinţifice americană din Antarctica au murit

Agenţia guvernamentală americană a oferit puţine detalii despre acest incident, care este încă în curs de investigare, precizând doar că muncitorii efectuau „operaţiuni de întreţinere preventivă la sistemul anti-incendiu al clădirii”, informează Agerpres.

Tehnicienii au fost găsiţi inconştienţi de un pilot de elicopter care a aterizat după ce a văzut ceea ce părea a fi fum ieşind din acea structură, cunoscută şi sub numele de Staţia McMurdo, se indică într-o declaraţie din partea NSF.

Cei doi decedaţi erau angajaţi de subcontractorul PAE, cu baza în Virgina.

Deşi NSF nu a făcut publică identitatea victimelor, un purtător de cuvânt al acesteia a confirmat că tehnicienii erau cetăţeni americani, potrivit Agerpres.

Peste 1.000 de persoane trăiesc în Staţia McMurdo în timpul perioadelor cu vârf de activitate ştiinţifică, potrivit site-ului NSF.