Doi turişti americani, JUDECAŢI în Coreea de Nord pentru ACTE OSTILE regimului de la Phenian

Doi turişti americani arestaţi în aprilie în Coreea de Nord vor fi aduşi în faţa justiţiei pentru a răspunde pentru mai multe capete de acuzare, printre care şi 'comiterea de acte ostile', a anunţat agenţia nord-coreeană KCNA, citată de Agerpres.

30 iun. 2014, 06:10
Doi turişti americani, JUDECAŢI în Coreea de Nord pentru ACTE OSTILE regimului de la Phenian

Doi turişti americani deţinuţi în Coreea de Nord vor fi judecaţi, fiind bănuiţi de comiterea de ‘acte ostile’ ce ar fi fost comise de Matthew Miller Todd şi Jeffrey Edward Fowle. Oficialităţile nord-coreene susţin că acuzaţiile aduse la adresa americanilor arestaţi au fost confirmate cu ajutorul dovezilor şi al martorilor, a precizat KCNA. ‘Organismul dedicat îşi continuă deci ancheta şi efectuează pregătirile pentru a-i aduce în faţa unui tribunal, în baza capetelor de acuzare confirmate’, a adăugat aceeaşi sursă.

Jeffrey Edward Fowle a pătruns în Coreea de Nord la 29 aprilie şi a fost arestat la scurtă vreme după aceea pentru că a lăsat o biblie la hotelul său, potrivit Nordului. El ar fi încălcat astfel condiţiile vizei sale. Matthew Miller Todd, 24 de ani, a fost la rândul său arestat în aprilie în contextul în care şi-ar fi rupt viza şi ar fi solicitat azil în ţara comunistă.