Doina Băsescu, prima declaraţie după REŢINERE. Ce spune despre familia lui Bercea şi ieşirea preşedintelui

Soţia lui Mircea Băsescu, Doina, a declarat că a avut reţineri în a boteza un copil al familiei lui Bercea Mondial, dar ea şi soţul lor au cedat insistenţelor acestora. Doina Băsescu este convinsă de nevinovăţia soţului ei şi a spus că familiei Anghel ar trebui să-i fie ruşine pentru bucuria afişată după reţinerea lui Mircea Băsescu.

20 iun. 2014, 08:30
Doina Băsescu, prima declaraţie după REŢINERE. Ce spune despre familia lui Bercea şi ieşirea preşedintelui

„Suntem căsătoriţi de 35 de ani şi îl cunosc pe soţul meu mai bine decât oricine. Mă doare foarte tare că lumea nu îl cunoaşte şi îl prezintă aşa cum îşi imaginează. Ce se întâmplă este un lucru pe care nu îl merităm. Întodeauna am crezut în nişte valori şi le-am şi respectat. Ne-am educat şi copiii şi vreau să vă spun că soţul meu este cinstit şi corect şi nu ar face niciodată lucrurile care i se reproşează acum. (…) Nici într-un caz nu poate fi vorba de vinovăţie, îl cunosc foarte bine şi aşa cum îl ştiu eu nu ar putea face aceste lucruri, este un om nevinovat”, a declarat Doina Băsescu.

 

Referindu-se la declaraţiile făcute de către preşedintele Traian Băsescu joi, când a spus că între fratele său şi consolidarea justiţiei alege justiţia, Doiniţa Băsescu a spus că atunci „a vorbit preşedintele” şi a precizat că este foarte greu să fii frate de preşedinte.

„Am încercat să judec la rece. Ieri a vorbit preşedintele. Ce gândeşte fratele, ce simte fratele, ce simţim eu şi copiii mei, asta nimeni nu o să înţeleagă. (…) Vă spun cu mâna pe inimă că întodeauna am simţit responsabilitatea aceasta. Este o onoare să fim fratele, respectiv, cumnata preşedintelui. Dar, este greu să fii cumnată de preşedinte. E foarte greu să fii frate de preşedinte. Am vrut să nu ne ia valul, să fim aşa cum suntem noi, oameni normali. Oameni care nu se schimbă pentru că cineva din familie ajunge pe o postură atât de înaltă”, a afirmat Doiniţa Băsescu.

Soţia lui Mircea Băsescu a precizat că a existat o presiune extraordinară din partea familiei lui Sandu Anghel, cu vizite făcute în miez de noapte, pentru ca acesta să fie eliberat.

„Au venit noaptea pe sub garduri; sunau la interfon de-mi sărea inima; şi mă întrebam ce vor, că nu cred că-i era dor lu’ aia mică de noi!? Veneau şi vai de mine năşicule, că e bolnav, că nu suportă că are boală la inimă, că are nu ştiu ce. De nenumărate ori. Şi noi: «Da, vă credem… O să se stabilească în justiţie». Ce să-i spui, să-i dai pe uşă afară?! A fost o situaţie extrem de delicată”, a povestit Doinţa Băsescu.

Soţia lui Mircea Băsescu a relatat circumstanţele în care a ajuns să-i boteze o nepoată lui Bercea Mondial. Acesta a fost foarte insistent în ceea ce priveşte botezul. „Ei au un stil deosebit. ‘Nu ne botezaţi că suntem ţigani?’ Între a fi acuzaţi că suntem rasişti şi a boteza un copil, le-am botezat. Nu ştiam cine era Bercea”, a spus cumnata preşedintelui.

„N-am făcut-o cu mare plăcere, mai ales că a fost foarte mediatizat la vremea aceea”, a precizat Doina Băsescu. Ulterior botezului, cele două familii s-au întâlnit de mai multe orice, la solicitările familiei lui Bercea Mondial. „Erau nişte oameni foarte politicoşi şi păreau de foarte bun simţ. Au speculat sensibilitatea mea faţă de copii. Cât de naivă am fost!”, a spus soţia lui Mircea Băsescu.

Soţia lui Mircea Băsescu a imputat familiei Anghel modul în care s-au comportat după reţinerea lui Mircea Băsescu. „Ar trebui să aibă respect şi ar trebui să le fie ruşine pentru bucuria pe care o afişează şi pentru ceea ce ne-au făcut”, a conchis Doiniţa Băsescu.