Doliu în lumea filmului: A murit într-un accident tragic, în timp ce traversa strada

Criticul de film Gary Murray şi-a pierdut viaţa în mod tragic după ce a fost accidentat mortal în timp ce traversa strada.

24 apr. 2016, 20:02

Gary Murray avea doar 53 de ani. El se afla în locul fatidic cu prilejul Festivalului Internaţional de Film din Dallas. Fratele criticului de film, Danny, a declarat pentru CultureMap Dallas că Gary tocmai traversa pe trecerea de pietoni, când un automobil a trecut pe roşu şi l-a lovit din plin. 

Deşi a fost dus la Baylor University Medical Center, nu s-a mai putut face, din păcate, nimic pentru el. Poliţia din Dallas investighează infracțiunea de părăsire a locului accidentului.

Toţi cei care l-au cunoscut sunt profund îndureraţi de neaşteptata moarte a acestuia.

„N-am cuvinte să exprim cât de trist şi furios sunt. Era genul de om pe care-l îndrăgeai din secunda în care-l întâlneai şi genul de om cu care îţi doreai pur şi simplu să te împrieteneşti,” a declarat Mark Walters, fondatorul Dallas Comic Con, într-o postare pe o reţea de socializare.

El a adăugat faptul că Murray se confruntase cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, însă a reuşit de fiecare dată să rămână optimist şi să facă faţă provocărilor vieţii cu zâmbetul pe buze. 

„A adorat filmele, aşa că a murit făcând ce-i plăcea,” a mai spus Walters.

Potrivit unei declaraţii din partea Dallas Film Society, „Gary a fost un prieten pentru mulţi oameni din lumea filmului şi un mare fan al DIFF [Dallas International Film Festival, n.r.]. A fost foarte respectat şi iubit de mulţi şi lasă în urmă o adevărată pasiune pentru film”.  

Regretatul critic de film a realizat primul său film la vârsta de 8 ani, potrivit spuselor sale. A fost membru fondator al grupului North Texas Film Critics Association. A fost, de asemenea, preşedinte al asociaţiei, începând cu 2009.