Doliu în lumea medicală Un medic cunoscut de la Fundeni a murit

Mihai Voiculescu, medic primar medicină internă, și-a trăit viața ca medic și din pasiune pentru medicină și pentru oameni, dar a plecat dintre noi ca pacient, lăsând în urmă sute de persoane pe care, de-a lungul carierei, le-a ajutat prin intermediul profesiei sale de doctor. 

30 aug. 2016, 08:26

Prof. dr. Mihai Voiculescu a fost ani buni șeful Clinicii de Medicină Internă din cadrul Institutului Fundeni. A salvat mii de vieți omenești, călăuzit de ideea că „viața îi răsplătește pe cei care se sacrifică nu în primul rând material, ci, mult mai important, prin dobândirea respectului, a stimei și mai ales a prieteniei celor pe care ai putut vreodată să îi ajuți cu ceva”.

Pentru profesorul Mihai Voiculescu, salvarea vieții unui om era un lucru divin și care încununa activitatea oricărui medic. Acesta a fost țelul pentru care el a ales medicina ca meserie. Spunea adesea că medicina implică prin ea însăși sacrificii și fanatismul este singura energie care ne dă puterea de a merge mai departe.

Momentul de răscruce al carierei sale a fost când s-a hotărăt să lucreze la Spitalul Fundeni, pe care îl știa un spital cu pretenții de rang european. A fost președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului, secretar general al Romtransplant, membru al multor organizații medicale din țară și străinătate.

Dar, proiectul său de suflet a fost Fundația Marin Voiculescu, dedicată memoriei tatălui său, el însuși un renumit medic. Fundația acordă burse de studiu pentru copii cu capacități intelectuale deosebite din satul natal al tatălui.