Doliu în lumea muzicală din România. A murit un percuţionist apreciat

Este doliu în lumea artistică din România. Un artist apreciat s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

RomaniaTV.net
11 iun. 2017, 09:20

Interpretul de jazz Corneliu Stroe a încetat din viață noaptea trecută. Din spusele apropiaților, artistul în vârstă de 67 de ani ar fi suferit un infarct.

De altfel, Corneliu Stroe era cunoscut cu unele afecțiuni medicale grave, scrie radioconstanta.ro.

Născut pe 22 octombrie 1949 la București, Corneliu Stroe a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați percuționiști din România.

Copilăria și adolescența le-a petrecut la Mediaș, unde și-a început și cariera muzicală alături de diferite trupe locale, înainte de a se alătura proiectului muzical Orfeus.

Între 1991 și 2008 a făcut parte din trupa Creativ, alături de un alt nume de referință al jazz-ului românesc, Harry Tavitian. Împreună, artiștii s-au remarcat de-a lungul deceniilor la importante festivaluri de profil din Sibiu, Galați, Ploiești etc.

Corneliu Stroe suferea de afecțiuni cardiace și suferise chiar o intervenție chirurgicală. Starea medicală precară nu i-a știrbit însă din pofta de viață sau din iubirea pentru muzică și spectacol, astfel că a continuat să urce pe scenă și să susțină concerte, în diferite formule, alături de diverși artiști constănțeni.