DOLIU în presa din România. Jurnalistul Octavian Butuza s-a stins din viaţă: „Cer iertare tuturor. Adio” VIDEO

Jurnalistul Octavian Butuza s-a stins din viaţă. Trupul acestuia, fără suflare, a fost găsit în mașina parcată în apropierea unui supermarket din Baia Mare.

28 iul. 2016, 19:08

Apropiați ai jurnalistului au spus că Octavian Butuza nu a fost de găsit încă de la primele ore ale dimineții, fapt pentru care nenumărate persoane l-au contactat telefonic, fără succes. Abia după câteva ore, un echipaj de poliție s-ar fi deplasat la locuința acestuia unde au fost găsite mai multe bilete de adio. Printre acestea se numără unul și pentru fiica sa, scrie actualmm.ro. De asemenea, vecinii jurnalistului au spus că l-au văzut pe acesta, miercuri seara, când a plecat cu mașina de acasă și, de atunci, nu l-au mai văzut.

Ulterior, jurnalistul a fost găsit în mașina sa, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. În telefon avea un mesaj cutremurător de adio.

Sunt eu. Am fost mereu al dumneavoastră, Octavian Butuza. Aceasta e ultima înregistrare vocală. Când o ascultaţi, eu sunt trecut deja dincolo. Şi cer iertare tuturor. Adio!„, a spus jurnalistul în înregistrare.

Într-un alt mesaj de adio, jurnalistul a scris că a luat multe leacuri. Este posibil ca el să fi murit în urma unei supradoze de medicamente.

Şi Mihai Morar a rămas fără cuvinte la aflarea acestei veşti.

„Nici nu știu de ce scriu despre el aici. Nu știu câți dintre vizitatorii acestei pagini au auzit de numele lui. Nici măcar nu l-am iubit. Nu am fost fanul lui. Dar l-am respectat. Ceea ce, realizez după aproape 20 de ani de când l-am cunoscut, e atât de rar în meseria asta. Eram puști, nu împlinisem 16 ani, visam să răstorn lumea cu articolele mele din Glasul Maramureșului. Eram o gașcă de țânci. Obraznici, teribili, oribili, tupeiști, înfipți, neînregimentați, înfometați de glorie, dar încă niște bieți visători. Tavi Butuza era altfel decât noi. Avea aparența unui patriarh al presei băimărene, star-ul orașului, vedetă de radio, TV și presă scrisă, toată lumea îi deschidea ușile și îi așternea covoare de flori, unul din cei mai buni oratori pe care i-am auzit vreodată, deseori cabotin, dar credibil, mereu îmbrăcat la costum, gata să intre în direct pentru a mai ridica statui unora sau pentru a-i îngropa pe alții. Nici el nu cred că ne-a iubit pe noi, puștii teribil și oribili. Dar, într-o vară, pe holurile unei instituții de stat, Tavi s-a apropiat de mine. Tremuram. Știam că va șterge cu mine pe jos. Speram să scap doar cu o urecheală. Mi-a strâns mâna și mi-a spus doar atât: „Bravo, puștiule! Te citesc, tu ai condei. Ești rar.” Tavi Butuza a plecat azi. Nedrept sfârșit. Breaking news-urile locale par să spună că finalul a fost alegerea lui. Dar nu cred că așa își imagina acum 20 de ani propriul sfârșit. Habar nu am ce a scris în biletele de adio găsite de Poliție. Dar îmi amintesc că Tavi Butuza era celebru pentru fraza lui de adio din fiecare emisiune a lui: „Mereu al dumneavoastră, Octavian Butuza.” A fost zeci de ani „al dumeavoastră”, azi a dispărut din lume „al nimănui”. Ce ironie proastă! Jurnaliștilor ar trebui să li se interzică prin lege să își scrie singuri Știrea Finală. Tavi asta a făcut. Să-l ierte Dumnezeu!„, a scris Mihai Morar pe pagina sa de Facebook.

Omul de televiziune Octavian Butuza avea 59 de ani. Criminaliştii anchetează acum moartea misterioasă.

Citeşte şi Doliu în presă. Jurnalista Georgiana Voineagu, răpusă de cancer la 38 de ani