Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion

Federaţia Română de Scrimă anunţă moartea fostului mare sportiv şi antrenor emerit, Dumitru Popescu. În vârstă de 72 de ani, Dumitru Popescu s-a stins din viaţă la Craiova, în noaptea de 1 spre 2 iunie.

03 iun. 2015, 06:17

Dumitru Popescu (72 ani), ultima dată antrenor la Centrul Olimpic de la Craiova şi la CS Universitatea Craiova, a fost multiplu campion naţional la spadă, ani la rând component de bază al echipei naţionale de spadă masculin la toate categoriile de vârstă, iar apoi s-a remarcat prin talentul de a scoate sportivi de excepţie.

Dumitru Popescu este cel care a descoperit-o pe Loredana Dinu (31 ani), una dintre cele mai bune spadasine din istoria României, care are la activ două medalii de aur la Campiionatele Mondiale şi este dublă campioană europeană.

La aflarea veştii decesului lui Dumitru Popescu, Loredana Dinu a postat pe Facebook: „Azi am mai pierdut un părinte. Nu doar un antrenor emerit deosebit, ci un tată care m-a crescut de la vârsta de 11 ani. Datorită dânsului am iubit scrima. M-a educat, m-a protejat, m-a învăţat să muncesc, mi-a transmis din tainele scrimei, m-a susţinut necondiţionat, ca pe propriul copil. A fost cu sigurantă persoana cea mai pasionată de sport, din câte am cunoscut. Scrima romaneasca a suferit o mare pierdere astazi….A transmis din cunostiintele sale la generatii intregi de sportivi, atat din Craiova, si nu numai.

Şi datorită implicării şi devotamentului sau pentru acest sport, scrima românească a ajuns atât de sus. Am avut un model de urmat şi mi-ar fi plăcut să învăţ şi mai multe de la dânsul deoarece era o enciclopedie. Respect şi admir întreaga carieră si marea contributie in atingerea performantei din scrima romaneasca. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!„.

Dumitru Popescu avea 72 de ani, iar ultimele luni şi le-a petrecut mai mult în spital, după o intervenţie chirurgicală complicată la nivelul laringelui.