Doliu la Hollywood, a murit o actriţă de Oscar. A fost timp de 10 ani iubita lui Clint Eastwood

Actriţa şi regizoarea Sondra Locke, fostă parteneră de viaţă a lui Clint Eastwood şi care a primit o nominalizare la premiile Oscar pentru rolul secundar din filmul "The Heart is a Lonely Hunter", a murit la vârsta de 74 de ani. Decesul a fost confirmat de County Public Health Department din Los Angeles.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 07:23
Doliu la Hollywood, a murit o actriţă de Oscar. A fost timp de 10 ani iubita lui Clint Eastwood

Ea a murit din cauza unui cancer de sân şi oase, potrivit Radar Online, care a anunţat că este înmormântată la „Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park & Mortuary”.

Locke a avut o relaţie controversată de peste un deceniu cu Clint Eastwood, care a distribuit-o primul în „The Outlaw Josey Wales”.

Sondra Locke s-a născut în 1944 sub numele de Sandra Louise Smith şi a crescut în Shelbyville, Tennessee. Şi-a schimbat numele în Sondra la începutul anilor 1920 şi a câştigat un concurs de talente în 1967 pentru un rol în adaptarea romanului lui Carson McCullers „The Heart Is a Lonely Hunter”. Ea a jucat alături de Alan Arkin, care a fost nominalizat pentru „cel mai bun actor” la Oscaruri. Actriţa a mai primit nominalizări la Globurile de Aur pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” şi „tânără speranţă”.

Locke a jucat în „Cover Me Babe”, „Willard”, „A Reflection of Fear” şi „The Second Coming of Suzanne” şi a avut roluri în seriale de televiziune precum „The F.B.I.”, „Cannon”, „Barnaby Jones”, „Kung Fu”, „A Feast of Blood” şi „Gondola”.

A început să lucreze cu Eastwood la „The Outlaw Josey Wales” în 1976, urmat de „The Gauntlet”, „Every Which Way But Loose”, „Any Which Way You Can”, „Bronco Billy” şi „Sudden Impact”, în care îl omoară pe bărbatul care a violat-o pe ea şi pe sora ei.

Ca regizoare, a realizat „Ratboy” (1986), „Impulse” (1990) şi în 1995 producţia de televiziune „Death in Small Doses”, precum şi un film independent „Do Me a Favor”, cu Rosanna Arquette.

Ea l-a dat în judecată pe Eastwood pentru o înţelegere financiară între parteneri care nu sunt căsătoriţi în 1989 şi pentru fraudă în 1995 şi a introdus o acţiune separată împotriva Warner Bros. pentru că a conspirat cu Eastwood să-i saboteze cariera regizorală. Ea a soluţionat cele trei cauze în afara Curţii.

Locke a suferit o dublă mastectomie în 1990. Autobiografia ei „The Good, the Bad, and the Very Ugly – A Hollywood Journey” a fost publicată în 1997.

Locke a apărut recent cu Keith Carradine în drama lui Alan Rudolph „Ray Meets Helen”.

Ea i-a supravieţuit soţului ei Gordon Anderson.