Doliu la Hollywood: A murit Sid Caesar, PĂRINTELE DIVERTISMENTULUI pentru micul ecran

Umoristul Sid Caesar, un pionier al sketch-urilor de comedie în televiziunea americană, cunoscut mai ales pentru emisiunea "Your Show of Shows", difuzată în timpul anilor 1950, a murit miercuri, la vârsta de 91 de ani.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 21:28
Doliu la Hollywood: A murit Sid Caesar, PĂRINTELE DIVERTISMENTULUI pentru micul ecran

Comediantul Sid Caesar a murit la vârsta de 91 de ani, după o perioadă de boală prelungită, a anunţat prietenul şi colaboratorul său, Carl Reiner, potrivit Reuters.

Sid Caesar s-a bucurat de lungă carieră în televiziune și film, ce se întinde pe șase decenii, şi a devenit celebru datorită programului său de divertisment „Your Show of Shows”, difuzat în perioada 1950 – 1954, în fiecare săptămână, timp de 90 de minute, la postul american de televiziune NBC.

Emisiunea „Your Show of Shows” este acum considerată prototipul pentru fiecare show TV american de comedie, inclusiv „Saturday Night Live”.

Un element inovator al emisiunii a fost faptul că sketch-urile umoristice erau scrise de scenarişti cu renume, printre care Mel Brooks, Woody Allen, Neil Simon, Larry Gelbart, Lucille Kallen şi Mel Tolkin.