DOLIU la HOLLYWOOD. Leonard Nimoy, actorul care l-a jucat pe Spock, în Star Trek, a murit

Leonard Nimoy, actorul care l-a jucat pe Spock, în Star Trek, a murit la vârsta de 83 de ani.

27 feb. 2015, 17:50

Actorul Leonard Nimoy, care a devenit celebru în toată lumea după ce l-a jucat pe Spock, în Star Trek, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit DailyMail.

Starul, care l-a jucat prima oară pe Spock în seria science-fiction Star Trek la mijlocul anilor 1960, suferea de BPOC – boala pulmonară obstructivă cronică – şi a fost dus de urgenţă la Centrul Medical UCLA, după un apel la 911 pe 19 februarie.

Soția lui, Susan Bay Nimoy, a confirmat că actorul a murit la casa lui din Bel Air, Los Angeles, vineri dimineață.

Actorul, care a jucat rolul lui Spock timp de 16 ani, a vorbit anterior despre lupta sa boala BPOC.

Fumătorilor, vă rog să înţelegeţi. Dacă renunţaţi la fumat după ce sunteţi diagnosticaţi cu o boală pulmonară, va fi prea târziu. Bunicul vă spune să învăţaţi această lecţie. Renunţaţi acum!„, a scris Leonard Nimoy pe contul său de Twitter, în 2014, după ce a fost diagnosticat cu BPOC.

Actorul s-a semnat cu acronimul „LLAP”, o abreviere a frazei ce a fost făcută celebră de personajul său, „live long and prosper” („trăiţi mult şi prosperi”).
 
Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om pe jumătate vulcanian de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune „Star Trek” şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză anul trecut, în filmul „Star Trek Into Darkness”, regizat de J.J. Abrams.