Doljean cercetat după ce a introdus ilegal în ţară un pistol şi 150 de cartuşe

Un bărbat din judeţul Dolj, în vârstă de 49 de ani, este cercetat de poliţişti după ce a introdus ilegal în ţară un pistol, calibru 9 mm, şi 150 de cartuşe de acelaşi calibru, el spunând că le-a cumpărat din Bulgaria.

RomaniaTV.net
16 nov. 2017, 14:14
Doljean cercetat după ce a introdus ilegal în ţară un pistol şi 150 de cartuşe

Ppolițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au depistat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Teasc, județul Dolj, care deținea un pistol calibru 9 mm, precum şi 150 de cartuşe neletale nepercutate, de același calibru, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Din cercetări a reieșit că arma şi muniţia fuseseră cumpărate de acesta cu 3 zile înainte, din oraşul Vidin, din Bulgaria.

Ulterior, în aceeaşi zi, acesta le-a introdus în România, fără a le declara organelor de control vamale, depozitându-le într-un compartiment al unui tren care circula pe ruta Craiova-Vidin.

Polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Pistolul și muniția au fost ridicate de polițiști, în vederea cercetărilor.