Donald Trump, primit la Castelul Windsor de Regina Elisabeta VIDEO

Preşedintele american, Donald Trump şi soţia sa, Melania, au ajuns la Castelul Windsor find primiţi de Regina Elisabeta a Marii Britanii, scrie The Associated Press.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 16:32
Donald Trump, primit la Castelul Windsor de Regina Elisabeta VIDEO

UPDATE: Preşedintele american Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost primiţi vineri la castelul Windsor de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relatează AFP.

Perechea prezidenţială americană a fost întâmpinată de suverana britanică, în vârstă de 92 de ani, în curtea castelului, sub un soare strălucitor.

Regina, îmbrăcată în albastru, a ascultat alături de preşedinte şi de soţia acestuia intonarea imnului naţional american.

Regina l-a întâmpinat pe preşedintele american în curtea castelului iar Trump a fost primit cu salutul regal din partea unei fanfare militare care a intonat apoi imnul Statelor Unite.

Elisabeta a II-a l-a invitat apoi pe Donald Trump să treacă în revistă garda de onoare, formată din soldaţi îmbrăcaţi cu tradiţionala uniformă de culoare roşie şi purtând celebra căciulă din blană de urs.

Trump şi soţia sa vor petrece apoi în jur de 30 de minute cu regina Elizabeta în interiorul castelului.

Donald Trump se află într-o vizită de lucru de patru zile în Marea Britanie. El s-a întâlnit joi şi vineri cu prim-ministrul britanic, Theresa May.

Trump a declarat într-o conferinţă de presă comună cu Theresa May că va susţine un acord de liber schimb post-Brexit între cele două ţări.

Trump a negat ideea conform căreia planul lui May va face o relaţie de liber schimb între cele două ţări imposibilă: „Nu ştiu ce veţi face, dar orice va fi, o să fie în regulă cu noi. Doar asiguraţi-vă că puteţi face comerţ cu noi”.

„Relaţia dintre naţiunile noastre este indispensabilă pentru justiţia şi pacea mondială”, a adăugat Trump.