Donald Trump a anunţat că vine în Marea Britanie … la anul. Numeroase personalităţi se opun vizitei preşedintelui american

O vizită de stat în Marea Britanie a președintelui american Donald Trump va avea loc la anul, a informat marți Sky News, care citează surse importante guvernamentale, transmite Reuters.

11 iul. 2017, 08:16
Donald Trump a anunţat că vine în Marea Britanie … la anul. Numeroase personalităţi se opun vizitei preşedintelui american

Era de așteptat ca vizita de stat a lui Trump să aibă loc în acest an, după ce șefa executivului britanic, Theresa May, l-a invitat pe liderul de la Casa Albă în Marea Britanie cu prilejul primei lor întâlniri, care a avut loc în ianuarie la Washington. Însă oficialități guvernamentale au menționat în mod repetat că nu a fost stabilită nicio dată pentru efectuarea respectivei vizite.

În ciuda asigurărilor oferite, printre alții, de șeful diplomației britanice, Boris Johnson, că vizita va avea loc, au existat și numeroase personalități care s-au opus sosirii lui Trump în Marea Britanie. Unul dintre cei mai vocali critici a fost primarul Londrei, Sadiq Khan, care a cerut anularea vizitei de stat în regat a liderului american, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un gest făcut de Donald Trump a ajuns VIRAL pe Internet VIDEO

Totodată, perspectiva unei vizite de stat, cu fast deosebit, a lui Donald Trump i-a iritat pe numeroși britanici. O petiție online a strâns la începutul lunii iunie aproape 1,8 milioane de semnături de persoane care cereau ca deplasarea să fie adusă la rangul unei vizite simple, pentru a evita punerea într-o situație jenantă a Reginei în timpul unei întrevederi protocolare cu președintele american.